22 Temmuz 2013 Pazartesi

ne bu med-cezir'ler ?

Med cezir, damlacıkların gökyüzü ile deniz arasındaki yolculuğudur belki de.. iki mavi, bazen ufuk çizgisiyle ayırt edilen bazense bir bütünümsüdür. Doğadan mı yansımıştır bilinmez, yoksa mizacında mıdır insanın.. geri dönüşleri vardır, kararsızlıktan çok acabalar öyleyseler yer alır.. o kadar çok ikilemi hatta birbirini tamamlayan ikiliyi içinde barındırır ki, gizlenenler ile söylenenler arası bir duvar oluşur birbirini aşmayan..
Gizlesen de bilinenler vardır. Bazen susarsın içinde olup bitenleri kimsenin bilmediği anlarda, sessizliğe bir anlam verilmediği veya seninle özdeşleşmiş olarak yaşandığı olur.. saatlerce süren boş konuşmalara ne demeli, kahkahaları, saçmalamaları olduğu kadar acıları, gerçekleri, samimiyeti de içinde barındıran.. birkaç cümleden sonrasının gelmediği de olur, kelimeler duymak isteyip, sadece sessizliği dinlediğin..
Belirsizlikler, evet-hayır dışında belki’yi de kabullendirten, sadece zamana bıraktığın gibi, bazı bazı seni çıldırtanlardır. Belirsizlikler, kararsızlıklar.. hepsi içinde koşul cümleleri, gitmeleri, dönüşleri ve belki de geçmişi barındırır.
Yanıtları beklediğin sorular vardır, diğer yanıtları zincirleme bağladığın.. Beklediğin sorular gelmediğinde hazırladığın cevaplar bir rafa kalkacaktır belki de.. suskunluklardan bile anlam çıkarılır oldu, iki dakika hayata dalmıştım, hayallere kapılmıştım diyemezsin, anlamıştır anlıyacağını..
Zaman, en göreceli kavram, nasıl da değişir algısı bir andan diğerine, en fazla da ‘anmak’ barındırır içinde, sürekli çalışan hafızası durdurak vermeden kullandığı bir kısmıdır insan beyninin.. hissedilen, algılanan herşey bir ‘anı’ya götürebilir.. diğer taraftan ‘özlemek’ , yıllarca hasretini çektiğin ya da henüz ayrıldığın ve unutmamacasına sakladığındır kimi zaman.. bir de kendini hatırlatmalar var tabi, hayatın karşımıza defalarca çıkardığı veya unutmaya yüz tutarken canlandırmak adına geri dönüşler.. kafanın bir köşesine yer edip takılan veya anımsayıp da umursamadığındır.

Ne bu med-cezirler ne bu gidip geri gönüşler?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder